Iza ideje o Introspektivu, sajtu i udruženju koje sadržajima stavlja akcenat na značaj psihologije, psihoterapije, umetnosti i njihovog međuodnosa na mentalno zdravlje pojedinca i društva, stoji Bojana Škorić.  

Osnovne i master studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Sertifikovani psihoterapeut sa završenim edukacijama iz psihoterapijskih modaliteta: Transakciona analiza (TA), Terapija prihvatanjem i posvećenošću (ACT) i Terapija usmerena na saosećanje (CFT).

Psihoterapija Novi Sad

Psiholog Novi Sad

Psihoterapeut Novi Sad

Psihoterapija preko Skajpa

Psihoterapija Online

Dečiji psiholog Novi Sad

Transakciona analiza Novi Sad

Didaktička analiza Novi Sad

Rođena sam 1985. godine. Nekoliko meseci posle Live-aid koncerta na Wembley stadionu, godine kada je snimljen film koji hladni rat prikazuje kroz likove Rokija Balboe i Ivana Draga, godine kada bend The Smiths izdaje album ''Meat is murder''.

Za psihoterapiju sam se zainteresovala tokom osnovnih studija psihologije, kada sam krenula na edukaciju iz psihoterapijskog modaliteta - Transakciona analiza.

Psihološkim savetovanjem počela sam da se bavim 2011. godine u savetovalištima Novosadskog humanitarnog centra i Centra za ratnu traumu u Novom Sadu.

 

Do 2013. godine stekla sam sertifikate terapeuta ,,Acceptance and commitment therapy''- ACT terapije, terapeuta ,,Compassion focused therapy''- CFT terapije, sertifikat trenera asertivne komunikacije, prošla kroz edukativni rad sa ratno traumatizovanim osobama. 

U godini kada Morrissey izdaje album ''World Peace Is None of Your Business'', 2014. godine, počela sam da radim u privatnoj praksi kao psiholog u jednom psihološkom centru u Novom Sadu.

Kroz višegodišnju praksu stekla sam veliki broj radnih sati u psihoterapijskom radu sa osobama koje su imale različite vrste psiholoških i psihijatrijskih tegoba. Ako bih pokušala da nabrojim vrste problema u kojima imam iskustvo u radu, navela bih:

- simptome anksioznosti, panične napade, opsesivno-kompulsivne simptome, probleme vezane za socijalnu anksioznost;

- problem negativne slike o sebi, osećanje krivice, depresivna stanja i reakcije;

- probleme sa emocionalnom regulacijom; 

- probleme sa reakcijama na stresne događaje i u prilagođavanju;

- probleme partnerskoj relaciji i u komunikaciji sa bliskim osobama.

- probleme sa samopovređivanjem;

- poremećaje ishrane;

Posebno bih izdvojila psihološki rad sa osobama koje su doživele traumatska iskustva, kao i psihološku podršku osobama u remisiji psihotičnih simptoma. 

U svojstvu saradnika bavim se savetodavnim radom - odgovaram na pitanja čitalaca i pišem tekstove na psihološke teme na sajtu Psihoverzum.

2017. godine sam kreirala sajt Introspektiv. Iste godine kada izlazi treća sezona serije ''Mr Robot''.

2018. godine, sajt Introspektiv svoje delovanje proširuje u Udruženje Psihološki centar Introspektiv (skraćni naziv: Introspektiv).

Tokom 2018. i 2019. godine radila sam kao psiholog na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

U radu na Klinici za psihijatriju stekla sam izuzetno važno iskustvo u psihodijagnostici - psihološkom testiranju psihijatrijskih pacijenata, pisanju psiholoških nalaza i mišljenja, kreiranju i sprovođenju psihoterapijskih tretmana, radioničarskom i radu sa grupama pacijenata.

Za više informacija o zakazivanju psihoterapijskog razgovora, psihološkog savetovanja, online psihološkog savetovanja ili konsultacije:
12345.jpg

Introspektiv.

 

kontakt.introspektiv@gmail.com

+381 65 326 11 26
  • Facebook
Pišite nam
Copyright © 2017- 2020 Introspektiv. Sva prava zadržana.