Introspektiv
Gajeva 26, Novi Sad
+381 65 326 11 26
Pišite nam
Copyright © 2017- 2019 Introspektiv. Sva prava zadržana.
O meni

Bojana Škorić- master psiholog i TA psihoterapeut

osnivač i autor sadržaja Psihološkog centra Introspektiv

Osnovne i master studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Sertifikovani psihoterapeut sa završenim edukacijama iz psihoterapijskih modaliteta: Transakciona analiza (TA), Terapija prihvatanjem i posvećenošću (ACT) i Terapija usmerena na saosećanje (CFT).

Rođena sam 1985. godine. Nekoliko meseci posle Live-aid koncerta na Wembley stadionu, godine kada je snimljen film koji hladni rat prikazuje kroz likove Rokija Balboe i Ivana Draga, godine kada bend The Smits izdaje album ''Meat is murder''.

Za psihoterapiju sam se zainteresovala još tokom osnovnih studija psihologije, tada sam krenula na edukaciju iz psihoterapijskog modaliteta- Transakciona analiza.

Psihološkim savetovanjem počela sam da se bavim 2011. godine u savetovalištima Novosadskog humanitarnog centra i Centra za ratnu traumu u Novom Sadu.

 

Do 2013. godine stekla sam sertifikate terapeuta ,,Acceptance and commitment therapy''- ACT terapije, terapeuta ,,Compassion focused therapy''- CFT terapije, sertifikat trenera asertivne komunikacije, prošla kroz edukativni rad sa ratno traumatizovanim osobama. 

U godini kada Morrissey izdaje album ''World Peace Is None of Your Business'', 2014. godine, počela sam da radim u privatnoj praksi kao psiholog u jednom psihološkom centru u Novom Sadu.

U dugogodišnjem i kontinuiranom radu stekla sam veliki broj radnih sati u psihoterapijskom radu sa osobama koje su imale različite vrste psiholoških i psihjatrijskih tegoba. Ako bih pokušala da nabrojim koje su vrste tegoba zbog kojih su se osobe obraćale na psihološko savetovanje i psihoterapiju, navela bih:

- simptome anksioznosti,

- panične napade,

- opsesivno-kompulsivne simptome,

- probleme vezane za socijalnu anksioznost,

- negativnu slika o sebi,

- osećanje krivice,

- problem sa emocionalnom regulacijom, 

- probleme sa reakcijama na stres,

- probleme sa samopovređivanjem.

Posebno bih izdvojila i rad sa osobama koje su doživele traumatska iskustva, kao i psihološku podršku i psihoterapijski rad sa osobama u remisiji psihotičnih simptoma

U svojstvu saradnika bavim se savetodavnim radom i pišem na psihološke teme na sajtu Psihoverzum.

2017. godine sam kreirala sajt Introspektiv. Iste godine kada izlazi treća sezona serije ''Mr Robot''.

2018. godine, sajt Introspektiv svoje delovanje proširuje u udruženje Psihološki centar Introspektiv.

Tokom 2018. i 2019. godine radila sam kao psiholog na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

U radu na Klinici za psihijatriju stekla važno iskustvo u psihodijagnostici- psihološkom testiranju psihijatrijskih pacijenata, pisanju psiholoških nalaza i mišljenja, kreiranju i sprovođenju psihoterapijskih tretmana, radioničarskom i radu sa grupama pacijenata.