Gajeva 26, Novi Sad
+381 65 326 11 26
  • Facebook stranica
Pišite nam
Copyright © 2017- 2020 Introspektiv. Sva prava zadržana.
O meni

Bojana Škorić - master psiholog i TA psihoterapeut

Osnivač i autor sadržaja Psihološkog centra Introspektiv

Osnovne i master studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Sertifikovani psihoterapeut sa završenim edukacijama iz psihoterapijskih modaliteta: Transakciona analiza (TA), Terapija prihvatanjem i posvećenošću (ACT) i Terapija usmerena na saosećanje (CFT).

Rođena sam 1985. godine. Nekoliko meseci posle Live-aid koncerta na Wembley stadionu, godine kada je snimljen film koji hladni rat prikazuje kroz likove Rokija Balboe i Ivana Draga, godine kada bend The Smiths izdaje album ''Meat is murder''.

Za psihoterapiju sam se zainteresovala tokom osnovnih studija psihologije, kada sam krenula na edukaciju iz psihoterapijskog modaliteta - Transakciona analiza.

Psihološkim savetovanjem počela sam da se bavim 2011. godine u savetovalištima Novosadskog humanitarnog centra i Centra za ratnu traumu u Novom Sadu.

 

Do 2013. godine stekla sam sertifikate terapeuta ,,Acceptance and commitment therapy''- ACT terapije, terapeuta ,,Compassion focused therapy''- CFT terapije, sertifikat trenera asertivne komunikacije, prošla kroz edukativni rad sa ratno traumatizovanim osobama. 

U godini kada Morrissey izdaje album ''World Peace Is None of Your Business'', 2014. godine, počela sam da radim u privatnoj praksi kao psiholog u jednom psihološkom centru u Novom Sadu.

Kroz višegodišnju praksu stekla sam veliki broj radnih sati u psihoterapijskom radu sa osobama koje su imale različite vrste psiholoških i psihijatrijskih tegoba. Ako bih pokušala da nabrojim vrste problema u kojima imam iskustvo u radu, navela bih:

- simptome anksioznosti, panične napade, opsesivno-kompulsivne simptome, probleme vezane za socijalnu anksioznost;

- problem negativne slike o sebi, osećanje krivice, depresivna stanja i reakcije;

- probleme sa emocionalnom regulacijom; 

- probleme sa reakcijama na stresne događaje i u prilagođavanju;

- probleme partnerskoj relaciji i u komunikaciji sa bliskim osobama.

- probleme sa samopovređivanjem;

- poremećaje ishrane;

Posebno bih izdvojila psihološki rad sa osobama koje su doživele traumatska iskustva, kao i psihološku podršku osobama u remisiji psihotičnih simptoma. 

U svojstvu saradnika bavim se savetodavnim radom - odgovaram na pitanja čitalaca i pišem teklstove na psihološke teme na sajtu Psihoverzum.

2017. godine sam kreirala sajt Introspektiv. Iste godine kada izlazi treća sezona serije ''Mr Robot''.

2018. godine, sajt Introspektiv svoje delovanje proširuje u Udruženje Psihološki centar Introspektiv (skraćni naziv: Introspektiv).

Tokom 2018. i 2019. godine radila sam kao psiholog na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

U radu na Klinici za psihijatriju stekla sam izuzetno važno iskustvo u psihodijagnostici - psihološkom testiranju psihijatrijskih pacijenata, pisanju psiholoških nalaza i mišljenja, kreiranju i sprovođenju psihoterapijskih tretmana, radioničarskom i radu sa grupama pacijenata.